Випив літр пива: у Києві водій тролейбуса возив пасажирів на підпитку

У Києві водій тролейбуса возив пасажирів у стані алкогольного сп'яніння. У Шевченківському районі пасажири помітили нетверезого водія за кермом громадського транспорту, який поводився неадекватно та порушував ПДР.

Представники поліції, після того, як отримали скаргу на дивного керманича, зупинили тролейбус біля станції метро "Лук'янівська". Вони одразу помітили, що від водія сильно пахне алкоголем. На запитання поліцейських "Чи вживали ви сьогодні алкоголь" водій спочатку відповів негативно. Проте потім зізнався, що під час обідньої перерви випив літр пива, міцного. Водій також повідомив, що він пив й вчора, а сьогодні "похмелявся".

Для того, щоб підтвердити припущення про нетверезість чоловіка, представники закону запропонували пройти алкотест — подмухати у спеціальний прилад Drager Alcotest. Алкотестер показав 2,15 проміле.

"Патрульні відсторонили водія від керування та склали стосовно нього протоколи за ч. 1 ст. 130 (Керування транспортним засобом у стані сп'яніння) КУпАП", — йдеться у дописі поліції. Керманич погодився з висновками тесту й вироком патрульних.

Як проходила перевірка водія на стан сп'яніння можна подивитися на відео, що виклали поліцейські.

Раніше ми писали, що у Солом'янському районі Києва водій маршрутки перевозив пасажирів у стані сп'яніння. Патрульні зупинили його та зробили алкотест. 

Будівництво дворівневої розвʼязки на Оболоні стартувало попри протести киян