VIP-заклади Києва працюють у комендантську годину для чиновників — УП

Столичні VIP-заклади працюють у комендантську годину для чиновників і забудовників.

Про це йдеться в розслідуванні Михайла Ткача для УП.

Зазначається, що журналісти дізналися від своїх джерел про роботу деяких ресторанів преміумкласу навіть під час масованих атак. У ніч на 4 червня команда перевірила інформацію.

"Як виявилося, заклади не просто працюють уночі, а їх навіть відвідують забудовники, правоохоронці та київські чиновники, які мають стежити за дотриманням комендантської години", — йдеться у розслідуванні.

Зокрема, перед початком комендантської години біля закладу Biarritz в центрі Києва знімальна група зафіксувала чимало елітних автівок. При цьому, люди намагалися потрапити в, на перший погляд, зачинений заклад, дзвонячи по телефону.

Серед відвідувачів закладу журналістами були помічені директор Департаменту охорони культурної спадщини КМДА Олександр Никоряк, столичний забудовник Taryan Group Артур Мхітарян, заступник генпрокурора Ігор Мустеца.

Вже після 12-ї ночі деякі з відвідувачів їхали з закладу, а деякі — "провітрювалися" та поверталися назад до ресторану. Під час повітряної тривоги відпочинок еліти не припинявся.

Досі ні чиновники, яких вслідкували журналісти, ні заклади, які, за даними розслідувачів, працюють під час комендантської години, ніяк не прокоментували ситуацію.

Нагадаємо, в ніч на 4 травня росія якраз атакувала Київ дронами та крилатими ракетами, та завдяки силам ППО в в повітряні цілі було збито.