Викладач ветеренарного факультету НУБіП проводив експеримент на живому кролі без використання анестезії перед студентами.

Викладач ветеринарного факультету НУБіП на практичному занятті провів експеримент на живій тварині без використання анестезії. Зоозахисники звинуватили його у катуванні та жорстокому поводженні з тваринами.

Викладач ветеринарного факультету НУБіП на практичному занятті провів експеримент на живій тварині без використання анестезії.11 березня на факультеті ветеринарної медицини викладач Роман Бокотько продемонстрував на живому кролі без використання анестезії механізми рефлекторної зупинки дихання (апное) під впливом аміаку на рецептори слизової оболонки органів. 

Викладач ветеринарного факультету НУБіП на практичному занятті провів експеримент на живій тварині без використання анестезії.На сайті НУБіП вказано, що дослід повторювали 3 рази з проміжками 5 хвилин. Тобто три рази тварині зупиняли дихання.

Зоозахисники наголошують, що згідно зі статтею 26 "Закону України про захист тварин від жорстокого поводження" забороняється проводити дослідження та їх демонстрації на тваринах у навчальних цілях. 

Викладач ветеринарного факультету НУБіП на практичному занятті провів експеримент на живій тварині без використання анестезії.Представники громадської організації URSA підкреслили, що такі експерименти варто проводити на неживих об'єктах. Крім того, студенти неодноразово просили викладачів припинити такі досліди на тваринах без анестезії.

Раніше ми писали, що у Києві поліцейські визволили кота, який застряг головою у банці.

У Києві врятували 66 тварин, які опинилися у надзвичайних ситуаціях: фото