фотоконкурс Вікі любить пам’ятки
Фото: pixabay.com

Українців запрошують до участі у міжнародному фотоконкурсі "Вікі любить пам’ятки". Мета конкурсу — зібрати світлини всіх пам’яток нерухомої культурної спадщини України для ілюстрування статей у "Вікіпедії".

Про це повідомляється на порталі "Вікіпедія".

"Поділіться вашими власними світлинами культових споруд, замків, архітектурних ансамблів, історичних будівель, розташованих на сусідній вулиці у вашому місті чи селі, або фотографіями, привезеними з мандрів Україною — знайдіть пам'ятку у конкурсному списку, вантажте фото протягом жовтня та допоможіть гідно представити культурну спадщину з різних куточків України у міжнародному фотозмаганні", — йдеться у повідомленні.

Цього року у конкурсному списку представлено понад 92 тисяч пам’яток нерухомої історико-культурної спадщини з усіх областей України.

Як взяти участь у конкурсі:

  • вибрати пам'ятник із конкурсного списку та сфотографувати його;
  • завантажити фото чи відео на Вікісховище.

Фото приймаються до 31 жовтня. Зазначається, що фотографії мають бути зроблені до 23 лютого 2022 року, щоб не наражати на небезпеку учасників чи не шкодити національній безпеці. Конкурсантами можуть бути будь-які громадяни України, іноземці та особи без громадянства.

Докладніше про правила участі у конкурсі "Вікі любить пам’ятки" можна почитати за посиланням.

"Конкурс цього року має особливу важливість, бо через широкомасштабне вторгнення Росії в Україну, з 24 лютого 2022 року сотні пам’яток були зруйновані й багато з них не підлягають відновленню. Щодня кількість руйнувань збільшується. Кожна світлина має вагому цінність для увічнення пам'яті про культурну спадщину України, її багатогранність та ідентичність", — додали до "Вікіпедії".

"Межигір’я" отримає статус парку-пам'ятки загальнодержавного значення