Трейлер документального фільму Дівія
Кадр з фільму "Дівія"

Вийшов тизер документального фільму "Дівія", що розповість про катастрофічний вплив російської агресії на стан природи України.

За словами авторів, їхня стрічка — це подорож від гармонійного життя природи, до "вогняного вихору війни, що випалює землю, ліси та все живе".

"З настанням весни природа відновлюється та несе нове життя серед тварин, попри невиправні руйнування. Але безмежний масштаб трагедії не дає надію на швидке відновлення природи та очищення її від залишків війни", — кажуть автори фільму.

Розробку проєкту розпочали ще у 2021 році, але тоді фільм мав розповідати про вплив українського суспільства та індустріалізації на природу. Після 24 лютого 2022 року автори вирішили сконцентруватися на дослідженні непоправної шкоди, яку російські окупанти завдали українській землі. 

Тизер "Дівії" знімали на території Київської, Донецької та Харківської областей — природа цих регіонів сильно постраждала після повномасштабного вторгнення росії, а частина з них була окупована або досі знаходиться під окупацією. Створення тизеру профінансували, зокрема, фестиваль Docudays UA, Німецька кіноакадемія та грантова програма розробки сценаріїв Української Кіноакадемії у співпраці з Netflix.

За даними міністра захисту довкілля та природних ресурсів Руслана Стрільця, збройна агресія росії завдала українському довкіллю шкоди на понад 46 млрд доларів. Україна вимагатиме від рф компенсації.

Вийшов перший тизер нового серіалу "Щасливчик Генк" з Бобом Оденкерком