Журнал Inker
Сторінка журналу Inker

Журнал соціального коміксу Inker у своєму четвертому випуску розповідає історію школяра, який за допомогою квадрокоптеру допоміг знешкодити близько 100 одиниць ворожої техніки на Київщині.

Комікс під назвою "Дроновод" розповідає про 15-річного Андрія Покраски, який на початку війни разом з батьком приєднався до Тероборони на Київщині та допомагав ЗСУ знаходити та знешкоджувати ворожу техніку в районі села Катюжанка.

У місцевої тероборони було кілька дронів для аеророзвідки, але вони не мали досвідченого оператора. Так сталося, що єдиною людиною, яка могла б керувати дроном, виявився саме Андрій. Разом із батьком вони виїжджали назустріч руху колон російської техніки, щоб вести за нею спостереження та коригувати вогонь артилерії ЗСУ. Загалом їм вдалося виявити та допомогти у знешкодженні близько сотні одиниць ворожої техніки.

Також у четвертому номері журналу Inker є ще три цікаві та реальні історії, що відбулися на цій війні:

  • "Дідові казки на ніч" — про пенсіонера з Бучі, який зупинив просування російської колони влучними пострілами з гранатомета, не полишаючи власного подвір’я;
  • «"Пенсіонер спеціального призначення" — про колишнього десантника та ліквідатора аварії на ЧАЕС, який разом зі своїм собакою партизанив під час наступу росіян у Харківській області, пережив окупацію та допомагав знешкоджувати ворогів;
  • "Біжи" — про спортсмена-марафонця, який після окупації рідного селища став "очима ЗСУ", доповідаючи про пересування ворожої техніки та живої сили ворога, а також влаштовуючи диверсії.  

Раніше ми розповідали про те, що команда проєкту UA Comix створила комікс на кейсі від протитанкового комплексу NLAW.

Комікси про війну та життя: вийшов другий випуск журналу INKER