Вийшой документальний фільм Oh, Sister! з історіями шести українок під час війни

У вільному доступі з'явився документальний фільм Oh, Sister! режисерки Ганни Копилової про життя шістьох українських жінок, які пережили воєнне вторгнення російської армії та продовжують боротися за свободу. 

У стрічці активістки та лауреатки Нобелівської премії миру Таваккол Карман, Джоді Вільямс й Лейма Ґбоуї під час подорожі в Україну розпитали шістьох українок про те, що їм довелося пережити під час війни. 

"Oh, Sister! — зображення страхітливої ​​реальності українського населення й водночас свідчення незбагненної стійкості. 20-хвилинна стрічка розповідає про воєнні злочини, геноцидний характер нападів, глибокі травми, завдані психологічним і фізичним терором та демонстративне приниження українців. Яка може бути роль жінок у війні в Україні? Фельдшерка, соціальна працівниця, військова, кухарка, активістка та багато інших", розповіли німецькому Vogue творці фільму. 

Фільм було знято на замовлення Нобелівської жіночої ініціативи у партнерстві з United for Ukraine, BMW Foundation Herbert Quandt у червні 2022 року. Виробництвом займалася українська продюсерська компанія 23/32Films.

Нагадаємо, стрімінговий сервіс Netflix надав можливість безкоштовно подивитися шоу "Наступний гість Девіда Леттермана: Володимир Зеленський" на своєму YouTube-каналі.

Вийшов тизер анімаційного серіалу про пса Патрона