Вийшла українська локалізація гри Cyberpunk 2077 з "живою" мовою

Польський розробник CD Projekt RED випустив оновлення Update 2.0 та доповнення Phantom Liberty до Cyberpunk 2077, з яким у грі з'явилася офіційна текстова локалізація українською мовою. 

Тепер персонажі відеогри розмовляють "живою" українською. Їхні фрази студія UnlocTeam, яка працювала над локалізацією, переклала на побутову мову, уникаючи надмірної літературності. Наприклад, в діалогах більшість героїв використовують побутове "шо" замість літературного "що", а також різні згрубілі та лайливі форми слів.

Перед запуском оновлення UnlocTeam всю термінологію узгоджували напряму з CD Projekt RED. Крім того, переклад перевіряли на кількох спеціальних тестуваннях, проте у студії не виключають, що можуть траплятися помилки. Про них вони просять повідомляти сюди.

Не оминула команда й можливості потролити росіян. В одному з епізодів оновлення можна побачити графіті із зображенням кримського півострова, гербами України та кримських татар.

Про що відеогра Cyberpunk 2077

Cyberpunk 2077 — відеогра в жанрі action RPG в стилі кіберпанку, розроблена польською студією CD Projekt RED. Події у ній відбуваються в 2077 році у вигаданому місті Найт-Сіті, що у Каліфорнії. Гравці беруть на себе роль найманця Ві, що стає мимовільним свідком убивства глави корпорації зі створення чипу для перенесення свідомості. Вину за вбивство покладають на Ві та застрелюють. Але завдяки чипу Ві виживає і береться відновити справедливість, разом з тим шукаючи спосіб позбутися несподіваних побічних ефектів від носіння чипа.

Нагадаємо, в Україні запустили гру Death from Above, де можна спробувати себе в ролі оператора українських дронів, який бореться з окупантом. 

Це 10 головних ігрових релізів серпня