Вигнали бабусю на мороз: "Хлібний" знову в центрі скандалу

"Хлібний", який неодноразово потрапляв у скандали через негідну поведінку своїх власників, пробив чергове дно.

Цього разу працівники столичного закладу у Пасажі вигнали на мороз 85-річну бабусю, яка зайшла туди погрітися.

Історія стала відома широкому загалу завдяки посту ексзаступниці міністра соцполітики з питань євроінтеграції Анни Сергєєвої. Вона стала свідком цієї ситуації.

"У заклад зайшла пані у віці. Класична бабуся — чисті охайні речі, правильна мова. Але видно, що їй потрібна допомога. Як мінімум — погрітися. До неї підійшла офіціантка. За її жестами стало зрозумілим, що бабусі нічим не можуть допомогти й просять залишили приміщення", — пише Сергєєва.

Вона запросила жінку за свій столик і замовила для неї сендвіч, чай та ватрушки. Коли принесли замовлення, офіціантка знову наказала бабусі покинути заклад. Мовляв, так розпорядилася адміністраторка. Анна попросила покликати адміністратора, аби розібратися з "правилами закладу".

"Принаймні, це саме так подалося з боку персоналу. І, думаю, що справді офіціантка чи адміністратор навряд самовільно би дозволили собі так поводитися. Означає, що є якісь дискримінуючі інструкції від керівництва — інакше я не розумію", — каже Анна Сергєєва.

Водночас ніхто до них "розбиратися" так і не прийшов, і бабуся разом з жінкою просиділи в закладі ще хвилин сорок.

Як виявилося, літню пані звуть Женя. Вона приїхала до столиці з Чернігівщини, щоб домогтися відновлення свого будинку, який зруйнувала російська ракета. Нікого з родичів вже немає в живих, допомогти нікому, тому й наважилася на приїзд.

Історія з "Хлібним" та бабусею приголомшила українців своєю нелюдяність. Вони залишають гнівні коментарі в соцмережах кав’ярні, закликають бойкотувати заклади мережі й планують створити петицію з проханням закрити компанію. Водночас в "Хлібному" знову відмовчується.

Та тест з людяності, який не пройшов заклад, на відмінно склали звичайні українці, які, почувши історію баби Жені, захотіли зарадити літній пані.

Після чисельних звернень від підписників, Анна опублікувала детальну історію літньої пані та інформацію про те, як та чим їй можна допомогти.

UPD: У коментарях зібралося багато українців, готових приєднатися до фінансових зборів та залучитися до відбудови пошкодженого будинку. Водночас знайшлось чимало коментарів від нібито місцевих жителів Ічні, які переконують, що бабуся аферистка. Вони пишуть, що кози, яких, за словами пані Жені, розстріляли, насправді живі й пасуться в місцевому парку.

Пишуть ще, що бабусин дім теж цілий. Ба більше, він в неї нібито не один. Кияни додають, що протягом п’яти років бачать літню жінку у Пасажі.