Відновлення історичної вивіски “Перукарня”: що вже зробили

Активісти продовжують реставрацію історичної вивіски “Перукарня”, яку знайшли на Подолі, на вулиці Почайнинська, 57/59.

Про перебіг робіт розповіли на сторінці благодійної організації “Має значення”.

Фахівці вже:

  • провели глибоке очищення від слідів пташиного посліду, пилу і старої фарби;
  • здійснили запаювання дірок у пластикових конструкціях і укріпленнях між буквами і квадратом. 

Відновлення історичної вивіски “Перукарня”: що вже зробилиВідновлення історичної вивіски “Перукарня”: що вже зробилиЯк зазначають у дописі, весь квадрат і буква — це єдина форма, вилита із пластику. Під дією часу і через відсутність догляду, навколо букви найтонший з усіх частин пластик ламався та відкривав місця кріплень — цю проблему вдалось вирішити.

Далі планують провести фінальне очищення після спайки пластику, нанести 3 шари ґрунтовки і пофарбувати вивіску.Відновлення історичної вивіски “Перукарня”: що вже зробилиЗакінчити реставрацію майстерня планує до 7 червня і приблизно до 14-го вивіску повернуть на історичне місце.

Початкову вартість відновлювальних робіт оцінили у 86 000 грн, втім, активісти за власні гроші купили ідентичну вивіску (за 2000 грн.), щоб використати деякі її літери як донорські — тим самим зекономили і закрили збір на цифрі 77 700 грн.Відновлення історичної вивіски “Перукарня”: що вже зробилиВідновлення історичної вивіски “Перукарня”: що вже зробилиРаніше “Наш Київ” писав, що активісти реставруватимуть історичну вивіску “Прання білизни”: в якому вона стані

У Києві створили графіті з портретом шістдесятника Івана Світличного: фото