Відключення світла в Україні можуть тривати щонайменше до кінця березня

В умовах відключень електрики українцям, скоріше за все, доведеться жити щонайменше до кінця березня. Про це на своїй сторінці у Facebok повідомив голова енергопостачальної компанії Yasno Сергій Коваленко.

За його словами, наразі енергетики, попри важкі погодні умови, стараються максимально завершити відновлення пошкоджених об'єктів до початку ще більших холодів. 

І хоча зараз відключень стало менше, я хочу, щоб всі розуміли: швидше за все жити у режимі відключень українцям доведеться щонайменше до кінця березня.

Коваленко каже, якщо нових атак на енергомережу не буде, то за нинішніх умов генерації електронергії дефіцит потужності може бути рівномірно розподілений по всій країні. У такому випадку, відключення будуть скрізь, але менш тривалими.

Здебільшого розвиток ситуації з поданням електрики залежить від атак зі сторони росії.

Приміром, позитивний: нових атак не відбувається, повертається попередній рівень генерації. Тоді ми, цілком імовірно, будемо мати вдосталь електроенергії, так що зможемо відмовитися від відключень взагалі. Негативний буде у випадку, якщо мережу сильно пошкодять внаслідок атак. Тоді доведеться задіювати не лише погодинні стабілізаційні відключення, але і екстрені, за яких світла може не бути дуже тривалий час.

Українцям слід бути готовими до різних варіантів та заздалегіть запастися теплим одягом, ковдрами. Також продумати варіанти, які допоможуть перечекати тривале відключення. 

Нагадуємо, сьогодні, 22 листопада, в усіх регіонах України планується планове відключення світла відповідно графікам. 

Для Києва закуповують мобільні котельні на майже 272 млн грн