Відеозвернення Володимира Зеленського

Від початку вересня в ході свого контрнаступу українська армія вже звільнила близько двох тисяч кілометрів території, що була окупована російськими загарбниками. Про це у своєму вечірньому відеозверненні заявив президент Володимир Зеленський. 

Він розповів, що рух українських воїнів на різних напрямках фронту триває. Зеленський подякував бійцям 214-го окремого стрілецького батальйону за убезпечення ситуації в Балаклії. Вони, разом з підрозділами Головного управління розвідки, Сил спеціальних операцій, спецпризначенцями Нацгвардії та поліцією повернули повний контроль над містом.

Також президент подякував всім українським захисникам і захисницям, які цими тижнями зробили ще відчутнішим наближення перемоги.

"Російська армія цими днями демонструє найкраще, що вміє, — показує спину. І, зрештою, це непоганий вибір для них — утікати. Окупантам в Україні місця немає й не буде", — відзначив президент. 

Він зазначив, що, якщо хтось з російських військових боїться повертатися додому, Україна гарантує кожному, хто буде затриманий ЗСУ, поводження згідно з Женевськими конвенціями.

Куп'янськ на Харківщині звільнено — СБУ