Від початку осені у Києві демонтували майже 2000 незаконних МАФів

З вересня у Києві демонтували майже 1850 МАФів та накриттів для стихійної торгівлі, що розміщувалися на вулицях без дозволів. 

Про це повідомили у КМДА

Власникам тимчасових споруд попередньо вносили приписи з вимогою надати дозвільні документи або самостійно демонтувати ТС та відновити благоустрій. Якщо документи не надходили до КП "Київблагоустрій", фахівці підприємства самостійно проводили демонтаж. 

"Із початку осені найбільше було демонтовано тимчасові споруди сезонної торгівлі – майже 1300 елементів благоустрою. Це пов’язано з тим, що під час осіннього періоду збору врожаїв на вулицях столиці з’являється все більше торгівлі "із землі", — йдеться у повідомленні. 

Крім цього, в установі зазначили, що фахівці підприємства спільно з власниками, які самостійно прибрали свої тимчасові споруди, також демонтували 113 засобів пересувної торгівлі (автолавок), понад 250 тимчасових споруд та інші елементи.

Демонтажі незаконних елементів благоустрою відбуваються щодня. Зазвичай об'єктами зносу стають незаконні МАФи та стихійна торгівля на газонах, зупинках, у переходах чи на пішохідних зонах, що заважає вільному пересуванню містян. 

Усі демонтовані елементи благоустрою перевозять на майданчики для тимчасового зберігання безхазяйного майна.

Нагадаємо, власникам знесених МАФів у Києві пропонують продовжити працювати на вільних торгових площах. 

На Лук’янівці демонтують МАФи