Від 27 000 грн за два тижні: львівські власники квартир підняли ціни на житло
Ілюстративне фото: pixabay.com

Через повномасштабне військове вторгнення Росії в Україну багато мирних громадян змушені були залишити свої будинки у східних регіонах і евакуюватися до міст на заході країни.

А там деякі недобросовісні власники нерухомості вирішили скористатися ситуацією та підняли ціни на оренду просто до «космічних». Так, наприклад, на сайті Booking.com можна винайняти на два тижні квартиру за 27 000 грн. При цьому йдеться не про якісь царські хороми, а про квартиру-студію. І це ще найдешевший варіант. У тому ж Львові зараз двотижнева оренда житла може коштувати і 35 000 грн, і 61 000 грн, і навіть 144 000 грн.

На Airbnb ціни на житло також можуть неприємно здивувати. Вони стартують від 180 доларів за ніч. Тобто двотижнева оренда квартири з килимами та «бабусиним» ремонтом цілком може коштувати 2600 доларів. А оренда квартири-студії буде трохи дорожчою – 2800 доларів.

На OLX господарі не настільки збожеволілі – на сайті багато оголошень про здачу квартир в оренду за цілком помірними цінами. Але і там знаходяться ті, хто задирає прайс. Наприклад, двокімнатну квартиру пропонують майже за 44 500 грн, правда, не за два тижні, а за місяць.

Сейм Польщі прийняв закон про підтримку українських біженців: що він передбачає