Ракетний обстріл Києва та області 9 травня 2023 року: наслідки з фото

В ніч проти 9 травня росіяни здійснили п’яту повітряну атаку по Києву та області з початку місяця. Силами ППО було виявлено й знищено близько 15 ворожих повітряних цілей над столицею.

"В повітряному просторі навколо Києва було знищено близько півтора десятка  ворожих повітряних цілей! Влучань не допущено.Попередньо, без жертв і серйозних руйнувань внаслідок падіння уламків", — повідомили у КМВА.

Уламки збитої ракети (ймовірно Х-101/Х-555) впали на присадибну ділянку у Голосіївському районі та в Шевченківському районі, почалося загоряння, яке швидко ліквідували. Постраждалих не зафіксовано.

Ракетний обстріл Києва та області 9 травня 2023 року: наслідки з фотоРакетний обстріл Києва та області 9 травня 2023 року: наслідки з фотоНа Київщині збита ракета впала на подвір'я будинку у селі Мироцьке, у Бучанському районі. Уламками пошкоджено покрівлю, на щастя загиблих та потерпілих немає.

Ракетний обстріл Києва та області 9 травня 2023 року: наслідки з фото Також ще одну ракету знайшли в полі, в селі Тарасівка, Боярської громади, Фастівського району. Ці дві ракети зовні схожа на крилату ракету Х-55СМ. Також в області є часткові руйнування цивільної інфраструктури

Ракетний обстріл Києва та області 9 травня 2023 року: наслідки з фотоЗагалом по Україні в ніч на 9 травня обстріл здійснювався за дві хвилі. Випущено 25 крилатих ракет, 23 знищено протиповітряною обороною Повітряних Сил Збройних Сил України. 

Напередодні російські війська робили спроби виснажити протиповітряну оборону Києва, випускаючи кожну ніч велику кількість ракет й безпілотників. Сьогоднішню нічну атаку війська рф здійснили з чотирьох бортів стратегічних бомбардувальників Ту-95МС з району Каспійського моря. 

Раніше ми писали, що в ніч на 4 травня у небі над Київщиною все-таки збили гіперзвукову ракету типу "Кинджал".

4 травня над Києвом збили український Bayraktar: подробиці