Вибухи у Києві 29 травня

У Києві, зранку 29 травня пролунали вибухи після оголошення сигналу повітряної тривоги. Сили ППО вже збивають ворожі ракети.

Мер Києва Віталій Кличко повідомив, що вибухи пролунали у центральних районах столиці. На лівому березі гучні звуки також чули містяни.

"Екстрені служби виїхали на виклик поблизу центру столиці. Атака на Київ триває", — написав Кличко.

Киян просять перебувати в укриттях до відбою. 

UPD 11:34

В Оболонському районі виявили падіння уламків ракети на проїжджу частину дороги. На місце вже прямують рятувальники.

UPD 11:39

Рятувальники вже гасять уламки від ракети, яка впала на дорогу. Фото збитої ракети в Оболонському районі показав міський голова.

Вибухи у Києві 29 травня: в Оболонському районі впав уламокUPD 11:48

У КМВА наголосили, що внаслідок роботи ППО уламки ракети впали також в Подільському районі. Поки невідомо, чи є ушкодження або постраждалі. 

Вибухи у Києві: на Оболоні впав уламокUPD 11:53

У Деснянському районі прокоментували вибухи, які чули містяни — це спрацювала система ППО. 

UPD 11:56

В Подільському районі столиці через падіння уламків загорівся дах двоповерхової будівлі. Пожежу локалізували. Наразі медики госпіталізували одного пораненого. Також відомо, що уламок ворожого боєприпасу впав на проїжджу частину на Подолі. Пожежно-рятувальні служби прямують на місце подій.

UPD 12:00

У Києві виявили шість уламків ракет. У КМВА зазначили, що деякі з них впали в Оболонському районі біля АЗС, на дорожнє покриття та зелену зону. У Деснянському районі уламок впав на територію парку, а в Дніпровському районі — на дорожнє покриття в різних місцях.

Речник Повітряних Сил Юрій Ігнат припустив, що ракети, які прямували на Київ летіли по балістичній траєкторії, попередньо це були "Іскандери".

Ракетна атака Києва 29 травня: скільки ракет знищили ППОГоловнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний повідомив, що протягом чергової атаки російські війська випустили 11 ракет типу "Іскандер-М" та "Іскандер-К". Вони летіли з північного напрямку. Силами та засобами протиповітряної оборони усі цілі знищено.

Нічний масований обстріл Києва 29 травня: наслідки ракетної атаки з фото