Весняного призову на строкову службу цього року не буде — Генштаб ЗСУ

У цьому році в Україні не будуть проводити весняний призов на строкову службу до Збройних Сил та інших військових формувань, який зазвичай проходить.у квітні-червні. Про це повідомили у Генеральному штабі ЗСУ.

У Генштабі нагадали, що у зв’язку з військовою агресією російської федерації, для забезпечення оборони держави та підтримання бойової готовності ЗСУ й інших військових формувань, указом президента Володимира Зеленського від 24 лютого в державі було оголошено загальну мобілізацію.

"Під час проведення в Україні загальної мобілізації, комплектування вакантних посад у Збройних Силах України та інших військових формуваннях здійснюється за рахунок надходження військовозобов’язаних та резервістів. Таким чином потреби у проведенні чергового призову громадян України на строкову військову службу у квітні-червні 2022 року немає", — пояснили в Генштабі ЗСУ.

Нагадаємо, що в Україні розпочалася третя хвиля мобілізації, коли до Збройних сил України призивають резервістів, які закінчили військові кафедри. 

Спротив російській окупації, день 43