Весняне озеленення: з початку 2024 року в Києві висадили тисячі нових дерев, кущів та квітів

Від початку 2024 року комунальні підприємства по утриманню зелених насаджень столиці висадили близько 1 000 дерев, більше 9 000 кущів та 11 000 квітів. 

Про це розповіли на Офіційному порталі Києва.Весняне озеленення: з початку 2024 року в Києві висадили тисячі нових дерев, кущів та квітівУ кампанії з озеленення міста надають перевагу стійким до міських умов породам дерев. 80% із них — це листяні породи, такі як клени, платани, липи та тополі.

При виборі рослин для озеленення перевагу віддають багаторічним, оскільки вони потребують значно меншого ресурсу для догляду — такі рослини як ковила, гейхера, гортензія, спірея, форзиція, дерен, бузок тощо.Весняне озеленення: з початку 2024 року в Києві висадили тисячі нових дерев, кущів та квітівНаразі всі комунальні підприємства по утриманню зелених насаджень займаються весняним озелененням столиці — другу хвилю озеленення планують провести в осінній період.

У дописі також зазначили, що із початку року фахівці лісопаркових підприємств Києва заліснили 8,5 га лісокультурних площ та висадили понад 160 тис. сіянців. Весняне озеленення: з початку 2024 року в Києві висадили тисячі нових дерев, кущів та квітівМайже 80% усіх площ заліснили однорічними сіянцями сосни звичайної, адже цій культурі найбільше підходять місцеві ґрунти. Іншу частину створюваних культур займуть деревні породи, серед них дуб звичайний, ялина європейська, а також модрина європейська.

Раніше “Наш Київ” повідомляв, що на території археологічної памʼятки “Китаївське городище” провели толоку.

У Київському зоопарку оновили природні вольєри для ведмедів: фото