Великий збір на мобільні станції очищення води для Херсонщини: як долучитися

Порятунок Херсонської області триває. Ситуація критична не тільки через масштабні руйнування у результаті підтоплення, але й через нестачу питної води.

Команда благодійного фонду Rescue Now оголосила про великий збір — на системи очищення води, буріння нових свердловин та реконструкцію водонапірних башт, щоб забезпечити водою людей Херсонщини. Долучитися до збору можна за посиланням.

Затоплені вулиці Херсонщини внаслідок підриву росіянами Каховської ГЕС

Як ви знаєте, в ніч на 6 червня росіяни підірвали Каховську ГЕС. Херсонська ОВА оголосила термінову евакуацію. Волонтери фонду Rescue Now з перших днів повномасштабної війни евакуювали населення сходу, тому в перші ж години організували Місію в Херсон. За день створили флотилію, залучили сотні волонтерів і десятки організацій. Фонд допомагає гуманітаркою, евакуюють людей і тварин. Волонтери працюють на місці 24/7, тож знають потреби регіону.

"Зараз у людей Херсонської області немає життєво важливого — питної води. Згідно з аналізом води в місцевих свердловинах, її вже не можна пити", — кажуть в Rescue Now.

Затоплені вулиці Херсонщини внаслідок підриву росіянами Каховської ГЕС

Волонтери доставляють тонни води в місцеві громади, але це не розв’язує проблему стратегічно.

"Вигідніше інвестувати в системи очищення для води. Одна така система очищатиме близько 20 000 літрів на добу та закриє потреби у воді приблизно для 10 000 людей. Ми плануємо як стаціонарні, так і мобільні станції, що пересуватимуться громадами цілодобово", — розповідають у фонді.

Затоплені вулиці Херсонщини внаслідок підриву росіянами Каховської ГЕС

Rescue Now просить кожного долучитися донатом і нагадує: людям Херсонщини допомога потрібна зараз, бо для когось завтра може бути пізно. Кожна ваша гривня важлива.