Валідатори в маршрутках Києва: міська влада відхилила петицію

26 грудня столична влада не підтримала електронну петицію киян про встановлення валідаторів у маршрутках для безготівкової оплати проїзду. 

Таку відповідь на сайті петицій дав мер міста Віталій Кличко.

Раніше, авторка тексту Анна Фуртатенко обгрунтовувала пропозицію тим, що оплата проїзду з допомогою валідатора є більш зручним та безпечним способом, адже пасажири можуть сплачувати проїзд безконтактно і не відволікати водіїв під час руху.

Крім того, пасажири пільгових категорій можуть скористатись своїм правом безкоштовного проїзду, не повідомляючи про свій статус на всю маршрутку.

Згідно з відповіддю очільника столиці запуск безготівкової оплати проїзду в маршрутних таксі можливий в тому випадку, якщо перевізники приєднаються до автоматизованої системи оплати проїзду (АСОП).

Наразі, КМДА веде перемовини з приватними перевізниками, що обслуговують автобусні маршрути, про необхідність приєднання до АСОП.

Крім того, право на безоплатний (пільговий) проїзд на маршрутах, що не підключені до АСОП реалізується виключно шляхом пред’явлення водію пільгового посвідчення.

27 грудня кияни створили нову петицію з проханням перевірити ймовірні порушення регламенту під час розгляду петиції щодо встановлення валідаторів у маршрутках.

“Наш Київ” вже писав, що комунальний транспорт Бучі переходить на е-квитки.

У Києві в маршрутці встановили лічильник пасажирів: для чого він потрібен