ВАКС конфіскував дві квартири в центрі Києва російського дизайнера Артемія Лєбєдєва

Вищий антикорупційний суд України конфіскував дві квартири в центрі Києва російського дизайнера Артемія Лебедєва, який активно поширює антиукраїнську пропаганду.

Це квартира на вулиці Ярославів Вал (138 кв.м) та на вулиці Саксаганського (193 кв.м). Вони перейдуть у власність України, зазначили представники ВАКС.

Нещодавно Міністерство юстиції подало позов до ВАКС стосовно стягнення активів російського пропагандиста-блогера й відтепер відповідний позов задовільнили.

"Перша квартира (на Ярославовому Валу) записана безпосередньо на Лебедєва, іншу він переписав на свого товариша програміста за декілька місяців до початку повномасштабного вторгнення рф", — йдеться у дописі.

 Артемій Лебедєв на ЗАЕС

Артемій Лебедєв активно підтримує путінський режим та повномасштабне вторгнення, поширює фейки та не визнає територіальну цілісність України. Він неодноразово відвідував окуповані території: Крим, Запоріжжя, Донецьк та Луганськ, тому з 2022 року дизайнер потрапив до санкційного списку РНБО. Також йому заборонений в'їзд на територію нашої держави.

Раніше ми писали, що РНБО ввела санкції проти артистів, які підтримали війну в Україні, зокрема проти Ані Лорак, Регіна Тодоренко, Таїсія Повалій, Анна Седокова, Сніжана Єгорова та Оксана Марченко.

Зеленський ввів у дію рішення РНБО про санкції проти 119 артистів рф