В якому стані тунель між станціями метро "Деміївська" та "Либідська" після відновлення руху поїздів 12 вересня 2024 року
Фото: КП "Київський метрополітен"

Фахівці проводять постійний нагляд за відновленою ділянкою між станціями метро “Деміївська” та “Либідська” — протягом усього часу експлуатації жодних відхилень не виявили. 

Про це інформує комунальне підприємство “Київський метрополітен”.

Рух поїздів на ділянці між станціями “Деміївська” — “Либідська” відновили 12 вересня.

На цій ділянці підрядна організація разом із фахівцями метрополітену протягом двох місяців проводить посилений постійний нагляд і геодезичний моніторинг, а також маркшейдерські заміри. 

Пасажирські перевезення Оболонсько-Теремківською лінією метрополітену здійснюють у звичайному режимі, рух поїздів і перевезення пасажирів організовані з дотриманням правил безпеки. 

Водночас, за рекомендаціями підрядників, на час посиленого нагляду за станом тунельних споруд на цій ділянці встановили швидкість 40 км/год для електропоїздів, із подальшим її збільшенням, протягом перших 180 днів експлуатації тунелю.

“Наш Київ" вже писав, що роботи зі спорудження тунелю під залізницею, який виведе Подільський мостовий перехід на Троєщину, подовжили до 30 жовтня.

У Києві впровадять систему автоматизованого моніторингу та управління енергооб’єктами