В усіх "Інтерсіті+" з'явиться Wi-Fi на базі Starlink: його вже протестували

Усі швидкісні поїзди "Інтерсіті+" обладнають безпровідним інтернетом Wi-Fi на базі технології Starlink. Про це повідомляють пресслужби "Укрзалізниці" та Мінцифри.

Відомства завершили таємне тестування Starlink на поїзді "Інтерсіті", який курсував на різних маршрутах. Загалом тестування тривало понад 100 днів. Протягом цього періоду інтернет був доступний у середньому на 97% маршруту, а його швидкість, за даними Мінцифри, сягала 65,7 Мбіт/с. Укрзалізниця дає ще більшу цифру — до 100 Мбіт/с. Зокрема, під час тестування вдавалося проводити дзвінки по відеозв'язку.

Загалом Мінцифри передала на потреби "Укрзалізниці" 450 терміналів Starlink, а наступного місяця доставить ще одну партію. Вже до кінця цього року усі швидкісні поїзди "Інтерсіті+" мають під'єднати до інтернету через Starlink, щоб пасажири мали доступ до Wi-Fi у дорозі.

"Це дасть змогу українцям переглядати фільми, надсилати повідомлення чи працювати під час поїздок", — каже голова правління "Укрзалізниці" Олександр Камишін

Нагадаємо, "Укрзалізниця" вперше запускає швидкісний потяг "Інтерсіті+" між Києвом та Черкасами. Подорож триватиме трохи більш як три години. Перше відправлення зі столиці відбудеться вже 20 січня.

Укрзалізниця запустила програму лояльності: як вона діє