Дефібрилятор на вокзалі
Фото: "Укрзалізниця"

"Укрзалізниця" встановить додаткові дефібрилятори на вокзалах в Харкові, Запоріжжі, Одесі, Ужгороді в Києві та Дніпрі. Про це повідомила пресслужба перевізника.

Встановлення додаткових дефібриляторів в компанії пояснили піклування про життя своїх пасажирів. Там розповіли, що отримали ще 44 апарати завдяки допомозі Товариства Червоного хреста України, які вже незабаром встановлять на вокзалах.

Наявність дефібрилятора у місці скупчення людей значно підвищує шанси врятувати людину під час зупинки серця, поки не приїхали медики. До того ж представники Червоного хреста навчать всіх працівників "Укрзалізниці" користуватися ними та надавати домедичну допомогу.

дефібрилятори на вокзалах

Скоро дефібрилятори з’являться ще на таких вокзалах та станціях: Тараса Шевченка, Кропивницький, Черкаси, Олександрія, Знам’янка, Львів, Тернопіль, Трускавець, Моршин, Дрогобич, Рівне, Ковель, Луцьк, Здолбунів, Шепетівка, Івано-Франківськ, Чоп, Чернівці, Мукачево, Полтава-Південна, Полтава-Київська, Миргород, Кременчук, Кривий Ріг — Головний, Харків-Пасажирський, Київ-Приміський, Дарниця, Коростень, Житомир, Гребінка, Чернігів, Суми, Конотоп, Вінниця, Козятин, Фастів, Біла Церква, Жмеринка, Хмельницький, Бердичів, Кам’янець-Подільський, Вапнярка, Покровськ.

Також в "Укрзалізниці" розповіли, що ще на початку війни на столичному вокзалі, під час евакуації людей, за допомогою дефібрилятора вдалося врятувати одного з пасажирів.

"Укрзалізниця" почала продавати морозиво у своїх поїздах: скільки коштує