Виставка Спалах в Українському домі

В Українському Домі 29 вересня відкриється виставка "Спалах. Українська фотографія сьогодні", на якій будуть представлені роботи фотографів, що "працюють в полі історії".

Як кажуть організатори виставки, сьогодні роботи фотографів стали частиною інформаційної війни, де вони змушені протистояти штучно згенерованим фейкам. Адже саме фотографія є одним з найбільш впливових інструментів, які відкривають правду про війну світові, завдяки чому Україна має солідарність і підтримку.

На виставці відвідувачі побачать роботи воєнних фотографів, які або напряму показують війну, або торкаються цієї теми. Воєнна фотографія та фотографія часу війни — не тотожні явища, але у сукупності вони утворюють загальну картину цієї трагедії.

"Виставка "Спалах" в Українському Домі покликана передати глядачеві зріз нової реальності, у якій живе та бореться за перемогу Україна та її люди. Ми усі є носіями нових досвідів, які проживаємо тут і зараз, і саме фотографія через споглядання і співпереживання глибоких образів і символів дає нам ключ до самоусвідомлення і самозцілення. А створена експозиція перетворюється на платформу для діалогу, на своєрідний егрегор сили та єдності", — зазначають організатори.

Виставка триватиме в Українському Домі з 29 вересня по 23 жовтня. Вартість квитка становить 50 грн.

У парку "Співоче" відбудеться виставка хризантем: скільки коштує квиток