У громадському транспорті заборонили включати музику

У п'ятницю, 7 жовтня, набули чинності норми Закону України 2310-IX. Згідно з ними, водіям громадського транспорту забороняється включати музику, фільми та інші звукові сигнали, крім інформації про подорож.

Норми закону поширюються як на міський транспорт, так і на приміські, міжміські, міжнародні маршрути.

Також нові правила поширюються на таксі. Таксистам забороняється вмикати музику без згоди всіх пасажирів. Однак дозволяється транслювати музику чи фільми в індивідуальні навушники пасажирів.

Варто зазначити, що пасажирам також забороняється вмикати музику в салоні транспорту. Водій тепер має право висадити людей, які включили музику чи фільми у салоні.

Також, згідно із законом, відсьогодні заборонено публічне відтворення фонограм, відеограм чи кліпів російських співаків. Крім того, в Україні забороняється проводити концерти та інші виступи артистів, які є громадянами росії. Виключення стосується лише співаків, які публічно засуджують агресію проти України.

Нагадаємо, що 19 червня Верховна Рада України ухвалила законопроект №7273-д, який забороняє використання російської музики в українських медіа та громадському просторі.

Як у світі "скасовують" російську культуру. На прикладі музики, кіно та мистецтва