Зарядки для електромобілів в Україні

В Україні з'явиться національна мережа зарядних станцій для електромобілів — "Енергоатом" та "Укргазбанк" підписали відповідний меморандум про співпрацю. Про це повідомили в "Енергоатомі".

В компанії кажуть, що мають значні резервні потужності для виробництва дешевої та чистої електроенергії, яку можна використовувати для зарядки електромобілів по всій країні. Створення такої мережі дозволить "Енергоатому" вийти на роздрібний ринок продажу електроенергії. Крім того, реалізація проєкту сприятиме виконанню Україною міжнародних зобов’язань щодо декарбонізації та пришвидшить перехід до європейських екологічних стандартів в транспортній галузі.

"Ми пришвидшуємо досягнення вуглецевої нейтральності економіки України, а також зменшення забруднення навколишнього природного середовища", — каже Міністр енергетики України Герман Галущенко.

За даними "Енергоатому", у квітні-травні цього року попит на електроавтомобілі в Україні зріс у 15 разів через дефіцит пального та зростання цін на нього. Загалом станом на 1 червня 2022 року в Україні були зареєстровані 36 602 електроавтомобілі, а щомісячний приріст парку електрокарів становить близько 800 одиниць.  

Mercedes зняв у Києві рекламу свого нового електрокара