В Україні змінили умови іпотеки для молоді
Фото: unsplash.com

З 1 лютого в Україні оновили умови програми іпотечного кредитування молоді для купівлі власного житла. Про це повідомили у Міністерстві розвитку, громад, територій та інфраструктури.

Там кажуть, що зміни, внесені до порядку надання молодим людям довгострокової іпотеки, стали значно вигіднішими. Тепер вони можуть оформити кредит під 7% річних, а перший внесок становить лише 6% від вартості житла.

Кредитуватися за програмою можуть молоді сім’ї або одинокі молоді громадяни у віці до 35 років, а також вчені віком до 40 років. Таку іпотеку можна оформити на термін до 20 років.

Претенденти на участь у програмі повинні перебувати на обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов. Також претендувати можуть люди, у яких немає власного житла, окрім житла на території, де ведуться (велися) бойові дії або яка тимчасово окупована росією. Також кожен член сім’ї не повинен володіти житлом, площа якого становить понад 13,65 кв. м.

Кредитування здійснює Держмолодьжитло на виконання Державної програми забезпечення молоді житлом на 2013-2023 роки коштом їх статутного капіталу, сформованого Міністерством розвитку громад та територій України. Детальніше про програму можна дізнатися за посиланням.

Нагадаємо, у Києві проведуть комплексну реконструкцію понад п'яти тисяч застарілих житлових будинків, які непридатні для експлуатації через руйнацію та зношення. Вже опублікували перелік кварталів, де реконструкцію проведуть у першу чергу.

Аналітики порівняли вартість оренди квартир у Києві та Львові: де дорожче