В Україні завершилася програма з обміну старих ламп на енергоощадні: деталі

28 серпня 2024 року в Україні завершилася програма обміну старих ламп розжарювання на енергоощадні LED. Вона діяла у відділеннях "Укрпошти" з 30 січня 2023 року по серпень 2024. 

Про це повідомив гендиректор "Укрпошти" Ігор Смілянський у Telegram.

За його словами, цією можливістю скористались понад п'ять мільйонів українців, а також бібліотеки, музеї, школи та лікарні. Загалом вдалось обміняти 40 мільйонів старих ламп на енергоефективні.

В Україні завершилася програма з обміну старих ламп на енергоощадні: результатиНайбільше лампи міняли у Київський області (4,2 мільйона ламп). У Львівській та Дніпропетровській області — понад 3 мільйони, а на Харківщині — 2,3 мільйона лампочок.

"Найбільш активними та відповідальними були, звісно ж, наші бабусі та дідусі, які допомогли і країні знизити енергоспоживання, і собі – витрати на оплату комунальних платежів", — додав Смілянський.

В Україні завершилася програма з обміну старих ламп на енергоощадні: результатиНагадаємо, що дана програма була ініційована Президентом України Володимиром Зеленським та підтримана Президенткою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн.

Раніше ми писали, що "Укрпошта" розширила перелік міст Київської області, де доступна послуга кур'єра.

Укрпошта випустить нову марку до Дня незалежності: "Все буде UA!"