В Україні запустили сервіс каршерингу Porto: як орендувати авто та заробляти на оренді

В Україні з'явилася перша платформа каршерингу між людьми Porto. Орендувати авто легко, а процес оренди відбувається без комісій та посередників. Розробники сервісу стверджують, що повністю змінюють спосіб володіння і використання автомобілів.

Porto — це  Р2Р сервіс каршерингу, де можна орендувати автомобіль у мобільному застосунку або на сайті. Крім того, власники авто можуть здати в оренду власний автомобіль.

Здати або орендувати авто можна у вибраний день, на необхідний термін та за прогнозованою ціною, договір оренди формується автоматично, його можна не видруковувати.

Транзакцій за оренду автівок Porto не проводить. Орендар та власник авто самостійно домовляються, як відбуватиметься оплата. Платформа лише фіксує домовленості й робить їх легітимними.

В Україні запустили сервіс каршерингу Porto: як орендувати авто та заробляти на оренді "Porto — це місце, куди можна прийти без особливого досвіду і бути певним, що орендуєш або здаєш в оренду своє авто на взаємовигідних умовах. І зробиш це із задоволенням", — зазначається на сайті.

За основу взяли американську систему каршерингу та адаптували її під український ринок. За словами співзасновника Porto Олексія Грушка, завдання сервісу — надати водіям в Україні простий та безпечний доступ до ринку оренди авто між людьми.

В Європі та США оренда авто напряму у людей дуже популярне явище. Для власника — це можливість заробляти на своєму автомобілі, який стоїть в гаражі та тимчасово не використовується. Для орендаря — швидке бронювання авто, яке знаходиться поруч, широкий вибір та зрозумілий процес оренди. Крім того, орендар може використовувати авто для роботи в таксі Uber, Uklon та інших службах таксі (за умови погодження з власником).

Якщо в орендованій машині водій порушив правила дорожнього руху — штраф сплачує орендар. Сплатити їх можна безпосередньо власнику авто або у спеціальних електронних сервісах оплати штрафів.

З початку 2024 року на Київщині зафіксували майже півтисячі ДТП: основні причини автопригод