В Україні запустили онлайн-сервіс для пошуку військовополонених і зниклих безвісти
Фото: pixabay.com

Служба безпеки України запустила онлайн-сервіс із пошуку військовополонених і зниклих безвісти в умовах війни.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Тепер подати заявку щодо тих, хто зник безвісти під час війни, а також потрапив у полон до російських окупантів, можна через швидку онлайн-форму. Повідомити про обставини зникнення особи можна за посиланням. Відправлені через форму дані є конфіденційними і не потраплять до сторонніх осіб.

Зазначається, що тим, хто звертався до Об'єднаного центру з пошуку та звільнення полонених раніше, заповнювати форму не потрібно.

"Звертаємо увагу, що питання звільнення полонених перебуває у виключній компетенції органів державної влади! Відтак Служба безпеки України застерігає від шахрайських схем, коли невідомі особи можуть телефонувати та пропонувати "допомогу" у нібито визволенні родичів з полону. Не надавайте інформацію про полонених і власні персональні дані не уповноваженим організаціям та особам, а також анонімним джерелам. Це може зашкодити нашим захисникам у полоні та ускладнити перебіг переговорного процесу щодо їх звільнення", — попередили у СБУ.

У відомстві додали, що на цей час із полону російських окупантів звільнили та повернули на підконтрольну уряду України територію 573 особи.

На Київщині близько 300 людей є зниклими безвісти через війну — Нєбитов