В Україні запустили картку для оплати товарів та послуг криптовалютою
Фото: pixabay.com

В Україні запустили криптовалютну платіжну картку weld. Нею можна оплачувати товари та послуги там, де доступні безготівкові оплати.

Про це повідомляє AIN.UA із посиланням на Mastercard.

За словами співзасновника платформи Weld Money Олексія Бобока, weld — це перша емітована в Україні криптокартка для легальних щоденних розрахунків криптою. Карта прив'язана до криптогаманця на платформі Weld Money, а процес оплати не відрізняється від будь-якого іншого безготівкового розрахунку. Тобто щоб сплатити карткою weld товар чи послугу не потрібні якісь додаткові дії.

Картку можна додати до Apple Pay, Google Pay. Конвертація валюти відбувається автоматично під час оплати. Сплачувати за товари та послуги карткою weld можна як в онлайн-магазинах, так і фізичних. При цьому жодної додаткової комісії не стягують. Також з картки можна знімати гроші у банкоматах, якщо ті підтримують технологію безконтактної оплати. Наразі weld card дозволяє розраховуватися стейблкоіном USDT, а невдовзі будуть також додані біткоїн та альткоїни.

Як отримати картку weld:

  • зареєструватися на платформі Weld Money;
  • замовити віртуальну картку. Це можуть зробити громадяни України віком від 21 року. Ідентифікація клієнтів відбувається з допомогою "Дія" та "Дія.Підпис";
  • замовити випуск фізичної пластикової картки можна у відділенні Unex Bank.

Як здійснити оплату карткою weld:

  • прив'язати віртуальну картку до Apple Pay або Google Pay;
  • при оплаті докласти до POS-терміналу телефон або годинник;
  • при оплаті в онлайн-магазинах ввести дані картки.

Банк проводить розрахункову операцію в гривні, а еквівалент використаної клієнтом гривневої суми списується з криптовалютного балансу користувача на платформі Weld Money.

Скільки криптовалюти вдалося зібрати на допомогу ЗСУ