В Україні запустили евакуаційний потяг-госпіталь (фото)
Фото: facebook.com/moz.ukr

"Укрзалізниця" спільно з Міністерством охорони здоров'я та міжнародною організацією "Лікарі без кордонів" запустили перший евакуаційний медпотяг. Новий поїзд-госпіталь вийшов у перший рейс 26 квітня. 

Евакуаційний медпотяг дозволяє вивезти із небезпечних регіонів України поранених, хворих і травмованих громадян. Потім евакуйовані проходитимуть спеціалізоване лікування. Зокрема, станом на 12 годину 26 квітня спеціальні медичні потяги перевезли майже 300 пацієнтів та членів їхніх сімей із зон бойових дій. 

Потяг-госпіталь складається із кількох вагонів, серед яких є і вагони інтенсивної терапії. У потягах є спеціальні медичні ліжка на колесах, які кріпляться до підлоги вагонів, спеціальне обладнання тощо. 

Ось як виглядає евакуаційний потяг-госпіталь: 

Фото: facebook.com/moz.ukr

Фото: facebook.com/moz.ukr Фото: facebook.com/moz.ukr
Фото: facebook.com/moz.ukr Фото: facebook.com/moz.ukr

Фото: facebook.com/moz.ukrНаразі "Лікарі без кордонів" шукають українських спеціалістів, які можуть долучитися до команди евакуаційного потягу. Зокрема, є потреба у медсестрах, медбратах інтенсивної терапії.

Серед вимог: 

  • бажано мати досвід надання допомоги у разі травм, з догляду за пацієнтами після ортопедичних операцій та / або практичні знання у галузі інтенсивної терапії;
  • кандидати мають легко пристосовуватися до роботи у нових умовах та бути готовими працювати у різних регіонах.

Зацікавлених у пропозиції просять надсилати своє резюме та мотиваційні листи на електронну пошту msfocb-kyiv-pam@brussles.msf.org. Більш детальну інформацію щодо роботи можна отримати під час співбесіди. 

Спротив російській окупації, день 62