В Україні запустили бренд по пошиву жіночої військової форми

Громадська Організація "Землячки", яка займається допомогою жінкам у ЗСУ, запустила бренд 3MLCHK по пошиву жіночої військової форми.


"Військова форма — це засіб першої необхідності на фронті, адже ти не можеш бути ефективною у формі 52 розміру зі своїм 46. Теплу жіночу військову форму у нас запитує кожна захисниця з 3000+ закритих нами запитів. Ми розробили лекала з урахуванням особливостей жіночої фізіології. На осінь форма на флісі, на зиму буде ще тепліша", — розповідає засновниця "Землячок" Ксенія Драганюк.

Лекала для пошиву жіночої військової форми розробляла "Ужгородська швейна фабрика" разом з ГО "Землячки" та Харківською фабрикою "Lap", яка зараз займається пошиттям.


Важливою, що "Lap" змогла реорганізувати свій робочий цех, аби люди не втрачали робочі місця, не дивлячись на війну та гостру обстановку у місті. Усі швеї наразі працюють у Харкові віддалено, але на якісному обладнанні фабрики, що допомагає зберегти високу якість пошитої продукції, та підтримує україньске підприємництво.


Перша партія утепленої осінньої військової форми становить 300 комплектів. Зимові моделі знаходяться в розробці і планують відшиватися на початку листопада.

ГО "Землячки. Український фронт" відправляє форму для захисниць безкоштовно, на волонтерських засадах та існує за рахунок донатів.