В Україні започаткували міжнародне медичне партнерство: подробиці

На третьому саміті перших леді та джентльменів, який проходив 6 вересня у Києві, започаткували Міжнародне медичне партнерство. 25 українських лікарень матимуть побратимів зі всього світу. 

Про це повідомили у МОЗ.

 В Україні започаткували міжнародне медичне партнерство: подробиціРішення про міжнародну співпрацю прийняли на сателітному саміті міністрів охорони здоров’я різних країн, де й було започатковано медичне партнерство. 

Впевнений, що започаткована сьогодні глобальна мережа міжнародного медичного партнерства буде розширюватися. Це дасть ще один потужний імпульс для розвитку медичної сфери на всіх рівнях. Якісна сучасна медична система – наша мета. Попри всі складнощі, виклики та умови ми рухаємося вперед

Згідно з Міжнародним медичним партнерством, конкретний український медзаклад отримає "побратима" в іншій країні. Лікарі з обох закладів обмінюватимуться досвідом, прийматимуть молодих фахівців на стажування й перейматимуть найкращі практики.

 В Україні започаткували міжнародне медичне партнерство: подробиціВід України до Міжнародного медичного партнерства долучилися лікарні з Київської, Дніпропетровської, Одеської, Миколаївської, Львівської, Тернопільської, Вінницької, Рівненської, Івано-Франківської та Закарпатської областей.

 В Україні започаткували міжнародне медичне партнерство: подробиціПобратимами українських лікарень стали вісім медзакладів із Франції, по два медзаклади з Литви, Латвії, Молдови та Північної Македонії. Також долучатимуться до співпраці лікарні Польщі, Австрії, Данії, Естонії, Ірландії, Швеції, Іспанії, Канади, Ізраїлю та Нідерландів.

Згодом до міжнародної ініціативи долучатимуться ще більше країн.

Раніше ми писали, що три медзаклади Києва обладнають сонячними електростанціями.

Як виглядає відділення екстреної медичної допомоги на Оболоні після ремонту: фото, відео