Жінки-військові
Фото: versii.if.ua

Український виробник "Арсенал Патріота" розробив лінійку полегшених бронеплит, які призначені для жінок-військовослужбовців, медиків і добровольців.

Бронеплити четвертого класу "SAPI екстра мала" та "SAPI мала" мають невеликий розмір, значно знижену вагу від 2,3 кг і товщину, яка з повним покриттям становить всього 21 мм. Плити виготовлені з бронесталі Armox Advance, вони захищають від декількох пострілів бронебійно-запальними набоями й не потребують моментальної заміни, на відміну від керамічних. Також ці бронеплити мають протиуламкові властивості та пом'якшення заперешкодної травми, яку бійці можуть отримати внаслідок деформації плити після влучання в неї кулі. 

Як визначає виробник, зараз в Україні на передовій несуть службу понад п'ять тисяч жінок. Через значну вагу стандартних бронеплит (3,5-5 кг) та з урахуванням усього іншого екіпірування, вони зіштовхуються з проблемами опорно-рухового апарату. До того ж вони часто втрачають динамічність при пересуванні. Натомість нові полегшені враховують ці особливості.

Вартість бронеплит для жінок становить від 5500 до 7800 грн за комплект, в залежності від розміру. 

Виробник зазначає, що кожна партія їхніх бронеплит проходить процедуру відстрілу, а у сертифікованій лабораторії їх звіряють на відповідність ДСТУ 8782:2018 за нормальних умов. Також виробник надає сертифікат на партію бронеплит терміном на шість місяців.

Військовий облік для жінок відтермінували: що це означає