В Україні створять єдину базу вакансій
Фото ілюстративне: Christin Hume / Unsplash

В Україні створять єдину онлайн-базу з вакансіями, у якій поєднають інформацію із п'яти найбільших сайтів з працевлаштування. Пр це повідомили Міністерство економіки України. 

Для створення на наповнення бази Державна служба зайнятості співпрацюватиме із такими платформами, як Robota.ua, Work.ua, NovaRobota.ua, Pidbir.com та GRC.ua. Вакансії на сайті оновлюватимуть у режимі реального часу.

У свою чергу популярні платформи з пошуку роботи також отримають доступ до даних Державної служби зайнятості й зможуть розміщувати інформацію про вакансії на своїх сайтах. Таким чином, люди будуть більш проінформовані про усі варіанти працевлаштування. 

"Зараз особливо важливо забезпечити максимальне працевлаштування українців. Саме тому ми створюємо платформу, яка консолідує інформацію про роботодавців та шукачів роботи. Ми локалізуємо максимум пропозицій на ринку праці та дані про кадровий потенціал на одному майданчику, що дозволить підприємцям швидко знайти працівників, а людям — роботу", — зазначив замміністра економіки України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Ігор Дядюра.

Спротив російській окупації, день 92