Діти і війна

В Україні створили державний портал "Діти війни". На ньому будуть зібрані дані про дітей, які зникли безвісти або були переміщені на тимчасово окуповані території та депортовані до Російської Федерації.

Про це повідомили на сайті Офісу Президента.

Як повідомляється на сайті, на сьогодні 693 дитини поранені, 358 загинули, 203 зникли безвісти та щонайменше 5754 примусово переміщені та депортовані. Водночас на сьогодні знайшли 4039 дітей, які перебували в розшуку, 47 вдалося повернути з депортації.

 

Цей портал створено як інструмент для пошуку дітей, їх порятунку та визволення з місць примусового переміщення чи депортації. Інформація, розміщена на порталі, – наочне свідчення геноциду українських дітей та злочинів проти людяності, які армія Росії щодня здійснює щодо українського народу

Які функції виконує цей портал:

  • Інформування. Тут будуть розміщені дані про дітей, які постраждали внаслідок війни Росії проти України, загинули, зазнали поранень, зникли безвісти або були депортовані, та тих, кого вдалося розшукати й урятувати;
  • Допомога в розшуку дітей.

Як зазначила радник – уповноважена, сайтом можуть скористатися батьки дитини, котра загубилася, була переміщена чи депортована, та  всі, хто має будь-яку інформацію про зниклих дітей, порушення їхніх прав та злочини, скоєні проти них.

"Якщо вам відомо будь-що з перерахованого вище, скористайтеся цим порталом, і, можливо, саме ваш рішучий крок розв’яже питання життя дитини", — наголосила Дар’я Герасимчук.

Behind Blue Eyes: життя очима дітей з деокупованих сіл