В Україні створили лінійку одягу з малюнками дітей, які втратили батьків

Благодійний фонд "Діти Героїв" у колаборації з Customprint створили лінійку одягу з малюнками дітей, які втратили батьків під час війни.

"У мене частіше виходять ігрові персонажі. Мені цікаво малювати. А на арт-терапії по-своєму прикольно, бо про мене хочуть щось дізнатися" — каже один із підопічних фонду, одинадцятирічний Микита.

Серед речей, представлених у колекції, — футболки та лонгсліви з принтами, які можуть стати теплими подарунками для ваших близьких. Замовити мерч — це легкий спосіб допомогти дітям. Уся лінійка доступна за посиланням.

"Дітям значно складніше за дорослих підбирати слова для вираження переживань. Арт-терапія допомагає з цим. Через малюнки, символи, власноруч створені сюжети можна виразити те, що складно сказати словами. Коли дитина малює, ліпить, щось створює своїми руками — вона виміщує свої емоції, біль, сум в цю роботу та звільняється від них. Дитина повертає собі почуття захищеності, сили справитися з обставинами", — пояснює психологиня БФ "Діти Героїв" Марта Білик.

Таким чином, купуючи річ з лінійки, ви зробите свій внесок в дитячу реабілітацію.

"Я уявляю свою сім'ю та квіточки. Хочу, щоб усе було добре" — ділиться шестирічна Іра.

Варто зазначити, що фонд надає допомогу у 6 напрямах:

  • психологічну;
  • юридичну;
  • фінансову;
  • медичну;
  • екстрену допомогу;
  • соціалізацію.

Дітей супроводжують аж до повноліття з акцентом на гідному, активному та освіченому житті.

"50% підопічних фонду вимушені були покинути свої домівки та будувати життя з нул. Зараз більшість сімей перебуває на етапі переживання горя, дуже важливо допомогти їм відновити душевні сили та закрити першочергові потреби. Надалі ця підтримка переросте в більш стратегічні програми (навчання, наставництво та профорієнтація), які ми також беремо на себе", БФ "Діти Героїв" опікується більш ніж 1400 дітьми, які втратили одного або обох батьків внаслідок війни. Фонд розраховує взяти під опіку мінімум 5000 дітей, яким допоможе пережити втрату найрідніших та забезпечити необхідними речами", — каже виконавча директорка БФ "Діти Героїв" Анна Хоменко.

Якщо ви знаєте дітей, яким потрібна підтримка після втрати батьків на війні - передайте контакти фонду їхнім опікунам.