В Україні створили благодійний комікс "Кошмари", щоб зібрати на БПЛА

Волонтери організації Frontline.Care запустили сайт з благодійними коміксами "Кошмари". Ціль — зібрати 5,2 млн грн на чотири БПЛА "Мара".

"Кошмари" — благодійний комікс, заснований на майже реальних подіях. Це збірка історій про роботу розвідувального дрона "Мара", яку відтворили відомі українські митці та мисткині", — йдеться на сайті проєкту.

Серед ілюстраторів, які долучилися до створення мальованого видання, — Echomateriya, Веня Сон, Антон Або, Максим Мошковський, Марія Сипалова, Олесь Дерега, Роман Рубан, Андрія Єрмоленко, Ольга Гищак, студія "Сері/Граф".

Волонтери Frontline.Care запустили сайт з благодійними коміксами "Кошмари", щоб зібрати 5,2 млн грн на чотири БПЛА "Мара".

Наразі опублікували один із 10 коміксів. Інші роботи з’являтимуться на сайті поступово, допоки збір не буде закрито повністю. Кожен із коміксів має свою сюжетну лінію й пов’язаний з іншими тільки основною темою  — роботою БПЛА "Мара", на які й збирають волонтери.

Також організатори запустили розіграш коміксу на сайті — всі, хто задонатить на збір понад 300 грн, зможуть взяти в ньому участь. Крім того, видання гарантовано отримає той, хто пожертвує на БПЛА 10 000 грн.

Нагадаємо, раніше вийшов комікс про українських партизанів, створений ШІ.