У "Дії" з'явилась нова функція для власників авто: як замінити посвідчення водія у застосунку Дія

У "Дії" з'явилась нова функція для власників авто. Відтепер замінити посвідчення водія можна онлайн у застосунку, повідомив Михайло Федоров.

Причини заміни посвідчення можуть бути різні: пошкодження, утрата, заміна прізвища, закінчився термін дії, обмін пластикового посвідчення на діджитал. 

"Можете подати заяву про заміну посвідчення в застосунку Дія та забрати готове водійське в сервісному центрі МВС", — йдеться у дописі.

Для того, щоб скористатися новою послугою, необхідно оновити застосунок "Дія", потім обрати в меню "Послуги", далі перейти у розділ "Заміна посвідчення водія" та обрати причину заміни. Наступним кроком буде визначення сервісного центру, де вам зручно забрати документ та підтвердження контактних даних. Після цих дій необхідно підписати заяву та протягом 10 хвилин оплатити послугу. 

Зауважте на те, що заява анулюється, якщо вчасно не здійснити платіж.

Після оплати на телефон прийде повідомлення із запрошенням до сервісного центру, або push-сповіщення про готовність цифрового документа.

Раніше ми писали, що у Міністерстві внутрішніх справ України презентували зміни в іспитах на посвідчення водія. Вони наберуть чинності до кінця поточного року.

З понеділка в Києві почнуть діяти нові правила для транспорту