В Україні оновлять маркування сигаретних пачок: що зміниться. В Україні заборонять рекламу е-сигарет та приладів для нагрівання тютюну.

В Україні оновлять маркування сигаретних пачок та заборонять рекламу е-сигарет та приладів для нагрівання тютюну. Про це повідомили на сайті Міністерства охорони здоров'я України.

На пачках сигарет з'являться нові зображення, які інформуватимуть людей про шкоду куріння. Зазначається, що наразі МОЗ завершує процес імплементації директиви Єврокомісії 40/2014 й оновлює маркування.

В Україні оновлять маркування сигаретних пачок: що змінитьсяНа пачках розмістять оновлені текстові та ілюстративні попередження, які показали найкращу ефективність в інших країнах. 

"За підсумком – до фінального варіанту було включено графічні набори з таких країн: Канада, Австралія і Таїланд, а також двох неурядових організацій: "Vital strategy" та "Діти, вільні від тютюну", — йдеться на сайті.

Крім того, з липня 2023 року повністю заборонять рекламу електронних сигарет та приладів для нагрівання тютюну. "Споживання електронних сигарет дітьми у віці 13–15 років становить 18,2 % – і це дуже великий показник", — кажуть у МОЗ.

Раніше ми писали, що з 11 липня 2022 року в Україні повністю заборонили паління у громадських місцях.

У Новій Зеландії заборонили продаж сигарет наступному поколінню