відключення електроенергії в Україні
Фото: pixabay.com

Попри те, що стабільне електропостачання для всіх споживачів в Україні планують повернути найближчим часом, протягом кількох днів можуть знадобитися віялові відключення електроенергії.

Про це розповів очільник "Укренерго" Володимир Кудрицький в етері "Єдиних новин", передає "Європейська правда".

За його словами, через атаки російських окупантів по Україні практично в половині регіонів сталися певні пошкодження критичної інфраструктури. У більшості областей електропостачання повністю або практично повністю відновлено, роботи продовжуються лише у п'яти областях.

 Кудрицький зазначив, що навіть у такій ситуації не можна сказати, що енергетична інфраструктура показала слабкості — там, де руйнування найбільші, потрібно дещо більше часу для відновлення. При цьому він попередив, що протягом найближчих днів можуть знадобитися віялові відключення енергопостачання.

"Сьогодні і, можливо, в декілька наступних днів все ж знадобитися додаткове обмеження споживання, щоб дати можливість нашим ремонтним бригадам, які працюють 24/7, відновити електромережу і якомога швидше забезпечити надійне електропостачання", — сказав він.

За словами Кудрицького, це будуть контрольовані та тимчасові обмеження споживання.

"Це абсолютно стабільний і безпечний для енергосистеми процес, який покликаний зберегти баланс в енергосистемі і пришвидшити відновлення електромереж", — наголосив він.

Нагадаємо, що внаслідок обстрілів російською армією об‘єктів критичної інфраструктури, в Києві та області застосовуються графіки аварійного відключення електропостачання споживачам.

Українців просять обмежити споживання електроенергії