В Україні може з'явитися можливість одруження й розлучення в метавсесвіті — Федоров

У майбутньому в Україні можна буде одружитися або розлучитися в метавсесвіті. Над запуском таких послуг наразі працюють в Міністерстві цифрової трансформації, розповів Михайло Федоров на Київському міжнародному економічному форумі — передає "Економічна правда". 

Наша місія — зробити найзручнішу країну у світі з точки зору державних послуг, щоб всі послуги були в один клік. До цієї місії додався ще один пункт з найбільш інноваційною системою захисту, тому що неможливо говорити про зручну країну, коли в тебе літають ракети над головою.

Михайло Федоров За його словами, технології безпеки — це новий тренд, на який після війни, буде попит на багато років вперед. Тому зараз команда Мінцифри працює над розширенням двох напрямків — govtech (робити так, щоб твої розробки купували інші країни) й military tech — захист.

У структурі вже розробляють та тестують першу послугу — можливість одружитися-розлучитися в метавсесвіті. Таку функцію планують спочатку запустити в Україні, а потім продавати за кордон.

"У нас вже є кілька MVP в напрямку метавсесвіту (Minimum viable product — мінімально життєздатний продукт), де ми хочемо почати надавати послуги, і стати однією з перших країн світу, яка це робить", — додав міністр.

Нагадаємо, до 28 листопада Мінцифри роздає гранти на реалізацію проєктів з відкритих даних. 

Мінцифри вручили "Відзнаку Миру" компанії Apple