В Україні провели унікальну операцію. Дитині вперше пересадили шкіру від посмертного донора.

В Україні провели унікальну операцію. Однорічній дитині вперше пересадили шкіру від посмертного донора. Про це повідомили представники МОЗ у Telegram.

Відомо, що малюк Андрій ошпарив себе окропом, коли потягнув електрочайник за дріт. Наслідками цього нещасного випадку стали серйозні опіки шкіри — у хлопчика медики виявили ураження 25% шкіряного покрову, а саме — підборіддя, шиї та грудної клітки.

"Медикам вдалося стабілізувати дитину, однак шкіра хлопчика місцями була настільки уражена опіками, що вже не могла відновитися самостійно", — йдеться у повідомленні.

В Україні провели унікальну операцію. Однорічній дитині вперше пересадили шкіру від посмертного донора. Лікарі з опікового центру вирішили спробувати інноваційний підхід — пересадили шкіру від посмертного донора. Зазначається, що за кілька років до цього в західних регіонах України створили перший Банк шкіри. "Це стало можливим в тому числі завдяки минулорічним змінам до закону про трансплантацію", — наголосили лікарі. 

Наразі хлопчик та його матуся вдячні лікарям, які зробили цю першу в Україні операцію дитині. 

Медики підкреслюють, що створення Банків шкіри — питання вкрай актуальне, оскільки українські військові та цивільні дуже часто отримають саме опікові травми.

Раніше ми писали, що лікарі столичної клініки Охматдит успішно провели унікальну урологічну операцію.

На Київщині лікарка після операції забула серветку в тілі дитини