Автоматизація реєстрації ТОВ та ФОП

В Україні запустять послугу автоматичної реєстрації ТОВ для фізичних осіб, охочі вже можуть записатися на її бета-тестування. Про це повідомив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

За його словами, автоматичні послуги допоможуть зекономити час державних реєстраторів та зробити сам процес реєстрації ТОВ зручним для українців.

За підрахунками Мінцифри, за минулий рік за допомогою автоФОП держреєстрами було зекономлено 7,2 років часу. Все тому, що раніше заповнення однієї зв'язки займало приблизно 21 хвилину. Федоров каже, що автоматизація реєстрацій ТОВ та фізосіб є наступним логічним кроком. 

Посуга дозволить сформувати заяву та документи для створення ТОВ на модельному статуті, а також автоматично зареєструвати нове товариство.

Взяти участь у тестуванні нової послуги можна за посиланням. Стати бета-тестерами можуть громадяни України старші за 18 років, які мають податковий номер РНОКПП, унікальний номер у Демографічному реєстрі (УНЗР) та електронний цифровий підпис. Їм потрібно буде заповнити відповідну заявку. 

Автоматична реєстрація ТОВ на порталі Дія

Зеленський відсторонив Ірину Венедіктову від посади генпрокурора