В Україні арештували товари мережі Brocard: що відбувається

В Україні арештували активи та товари парфумерної мережі Brocard.

Про це повідомляють ЗМІ, а також йдеться на сайті Офісу Генерального прокурора. Щоправда, у звіті останнього конкретних назв немає. 

Зазначається, що арешт наклали на 420 млн грн на банківських рахунках, більше ніж 700 тисяч товарів та корпоративні права ТОВ "Брокард-Україна" та ТОВ "Егзагон" на суму 881 тис. гривень. Компанію підозрюють в ухилянні від сплати податків. Заборгованість складає понад 50 мільйонів гривень.

В Бюро економічної безпеки встановили, що в одній з компаній реєстрували податкові накладні з заниженою вартістю та приховували справжні обсяги продажів. Крім того, знайшли порушення й в роботі роздрібної мережі, де співробітники нібито сформували штучний податковий кредит за рекламні послуги від дистриб'ютора. Обидві ці злочинні схеми призвели до того, що до державного бюджету не надійшло більш як 50 мільйонів, які мала б сплатити компанія.

Нагадаємо, цього року вже було накладено арешт на корпоративні права "Брокард-Україна" через привласнення майна та фінансування війни проти України. Тоді стало відомо, що права належать росіянці Тетяні Володіній через офшорну компанію.