Активи однієї із найбільших турагенцій України арештували
Фото: tax.gov.ua

В Україні наклали арешт на активи однієї із найбільших туристичних агенцій. Про це повідомила Служба безпеки України

За інформацією СБУ, кінцевим бенефіціаром компанії виявився російський мільярдер, який у 2016 році отримав від путіна відзнаку "За благодеяние". Відомо, що бізнесмен наближений до політичниї верхівки рф, володіє однією із найбільших сталеливарних і гірничодобувних компаній і має контрольні пакети акцій кількох підприємств. У бізнес-колах росії його називають "железным мальчиком". 

У зв'язку з цим СБУ розпочала досудове розслідування щодо компанії за двома статтями: 

  • фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України (ч. 2 ст. 110-2 ККУ);
  • привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем (ч. 5 ст. 191 ККУ). 

За рішенням суду активи туристичної агенції в України арештували. Усіх їх передали в управління Національному агенство України з питань виявлення, розшуку та управління активами. Йдеться про: 

  • корпоративні права у вигляді 100% статутного капіталу компанії (понад 31,5 млрд. грн);
  • кошти на банківських рахунках компанії (3 млн грн і 106 тис. доларів). 

Що відомо про компанію? 

СБУ не вказує назву самої туристичної агенції, але додає у публікації фото офісу компанії із прихованими логотипами. За допомогою сервісу пошуку за зображенням можна легко знайти оригінал фото — на нього знятий офіс туристичної агенції Tui в ТРЦ Gulliver. 

До того ж відомо, що в росії "железным мальчиком" називають Олексія Мордашова — саме його фото з путіним і опублікували в СБУ. 

Мордашов і путін

Власників відомої мережі ресторанів у Києві викрили у виведенні коштів до рф