У Києві облаштують 2300 нових паркомісць
Фото: КМДА

Столична влада протягом 2023 року планує облаштувати у Києві 2284 нових паркувальних місць. Про це повідомляє спільнота "Пасажири Києва" з посиланням на відповідь Департаменту транспортної інфраструктури КМДА на запит киянина Павла Постоєнко.

У документі йдеться, що саме така кількість нових паркомісць запланована у Програмі розвитку паркувального простору Києва на 2023 рік. За словами активістів, цю програму приховували, але 6 січня її оприлюднила депутатка Київради Ксенія Семенова. Вона зазначила, що програма була затверджена головою КМДА без розгляду у Київраді та консультацій із громадськістю.

Нові паркомісця будуть облаштовувати у вигляді парувальних кишень вздовж вулиць, проте для цього будуть звужувати тротуари, газони та перспективні велодоріжки.

"Тобто, у 2023 році замість виділених смуг, велоінфраструктури і пішохідних зон нас чекають парковки, парковки і парковки", — зазначають у спільноті "Пасажири Києва".

Там зазначають, що у 2021 році Київ піднявся з сьомого на третє місце у світовому рейтингу TomTom за тривалістю затримок автомобільного руху на дорогах. У 2022 році заторів У столиці поменшало через війну та евакуацію значної частини мешканців, проте зараз кількість населення Києва майже відновилась.

Активісти вважають, що міська влада проігнорувала шанс заохочувати киян частіше користуватися громадським транспортом, ухваливши рішення про зупинку комунального транспорту під час повітряних тривог. Також у столиці почали прибирати смуги громадського транспорту.

На Повітрофлотському проспекті не буде смуги громадського транспорту