В столиці встановлять мініскульптуру на честь "Привида Києва"
Фото: facebook.com/shukay.kyiv

Проєкт "Шукай!" взявся за створення мініскульптури, присвяченої "Привиду Києва" — легендарному льотчику-винищувачу, що захищає небо столиці. Про це повідомила засновниця проєкту Юлія Бевзенко.

Вона виклала фото ескізу майбутньої скульптури — поки що з пластиліну. Також Бевзенко пообіцяла показати процес лиття скульптури вже з бронзи.

"Наступна мініскульптурка проєкту Шукай — Привид Києва. Не стала чекати якогось дня, щоб її відкрити. Показуватиму процес лиття скульптури, пошуку місця та відкриття (хоча зазвичай ми розповідали вам вже про встановлену скульптуру. Тут хочеться навпаки). Це — пластилінова форма", — Анаписала вона.

Фото: facebook.com/shukay.kyiv

Нагадаємо, нещодавно у ЗМІ з'явилась інформація про загибель "Привида Києва". Нібито ним був Герой України Степан Тарабалка, що збив велику кількість ворожих літаків та загинув 13 березня у повітряному бою над Житомиром.

Проте командування Повітряних Сил ЗСУ спростувало цю інформацію. Там розповіли, що "Привид Києва" — це збірний образ пілотів 40-ї бригади тактичної авіації Повітряних Сил, які захищають небо столиці.

Скульптуру робітників на Арці демонтували